KLANTENSERVICE

Betaling

CREDITCARD* DEBITCARD* PAYPAL Klarna

* We accepteren momenteel Visa-, MasterCard- en American Express creditcards.

Hilfiger Stores BV heeft het recht om uw kredietwaardigheid tijdens het betaalproces te controleren. Op basis van het resultaat van deze controle kunnen wij een bestelling en/of de gekozen betaalmethode aanpassen of weigeren.


In de meeste gevallen zullen wij u dan de optie bieden een andere betaalmethode te kiezen. Onze klantendienstmedewerkers zijn niet op de hoogte van de resultaten van de controle op uw kredietwaardigheid.


KLARNA

Wat is Klarna?

Met Klarna als betaalmethode kun je een aankoop doen en pas betalen nadat je de artikelen hebt ontvangen, zonder rente of extra kosten.

Houd er wel rekening mee dat de diensten van Klarna worden gezien als een lening. Je moet daarom ouder zijn dan 18 jaar om deze betaalmethode te mogen gebruiken.

Klarna is een onafhankelijke betaaldienstverlener. Wil je meer informatie over je factuur, of over Klarna in het algemeen? Je kunt hier meer informatie vinden over Klarna.


Hoe werkt 'Betaal later met Klarna'?

Met 'Betaal later met Klarna' kun je artikelen kopen op onze website en ze later betalen, nadat je de artikelen hebt ontvangen. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de artikelen die je besluit te houden. Bij het plaatsen van een bestelling selecteer je simpelweg 'Betaal later met Klarna' als betaalmethode. Je ontvangt een bestelbevestiging van ons en nog een aparte e-mail van Klarna met daarin alle betaalgegevens. 
Vanaf de dag van verzending heb je 21 dagen om je artikelen te betalen. 

Lees hier alle algemene voorwaarden van de 'Betaal later met Klarna'-betaaldienst.


Hoe werkt retourneren met Klarna? 

Je kunt je artikelen altijd binnen 120 dagen retourneren met het retourlabel dat in je pakket is meegezonden. Hier kun je meer lezen over het retourneren van een artikel.
Als je Klarna als betaalmethode hebt geselecteerd en al voor de gehele bestelling hebt betaald, worden de door jou geretourneerde artikelen rechtstreeks door Klarna terugbetaald.

Als je de Klarna-factuur nog niet hebt betaald, wordt de prijs van de door jou geretourneerde artikelen afgetrokken van het oorspronkelijke factuurbedrag. Je betaalt dus alleen voor de artikelen die je besluit te houden.
Heb je nog vragen over je Klarna-factuur of Klarna-betaling? De klantenservice van Klarna helpt je graag. Je kunt ze bereiken in de Klarna-app of door hier te klikken.


Met wie kan ik contact opnemen als ik vragen heb over mijn Klarna-factuur of over mijn Klarna-betaling?

Voor alle vragen over je Klarna-factuur of Klarna-betaling, kun je terecht bij de klantenservice van Klarna. Dat kan via de Klarna-app of door hier te klikken. Een medewerker van de Klarna-klantenservice beantwoord je vragen graag.


Waar vind ik de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring van Klarna?

Je kunt hier de Algemene Voorwaarden van Klarna doornemen.
De Privacyverklaring van Klarna vind je hier.
Je kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Klarna. Dat kan in de Klarna-app of door hier te klikken.