KLANTENSERVICE

NAMAAKARTIKELEN

Helaas worden onze ontwerpen, net als die van vele andere bekende merken, gebruikt door criminelen die namaakartikelen produceren en verkopen met de intentie consumenten te misleiden en van ons succes te profiteren. Uit verschillende rapporten is gebleken dat de enorme winst die kan worden behaald met de verkoop van namaakartikelen wordt gebruikt voor de financiering van terrorisme en georganiseerde misdaad. Aangezien productvervalsing meestal samengaat met kinderarbeid en moderne slavernij leidt het vaak tot groot menselijk leed.

Om de illegale handel in namaakartikelen tegen te gaan en consumenten te beschermen, hebben we een toegewijd team voor merkbescherming samengesteld bestaande uit advocaten, onderzoekers en specialisten in vervalsingsbestrijding. Dit team is verantwoordelijk voor het tegengaan van de wereldwijde productie, levering en verkoop van vervalste Tommy Hilfiger-artikelen. Ons team werkt nauw samen met douaneautoriteiten en wethandhavingsinstanties in meer dan 100 landen, om de verkoop van namaakartikelen, zowel online als in winkels, uit te bannen.

HOE HERKEN IK EEN VERVALSING?

Wij komen dagelijks websites, social media-pagina’s en profielen op online marktplaatsen tegen waarop vervalste Tommy Hilfiger-artikelen worden aangeboden. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om echt van imitatie te onderscheiden, vooral online. Wees daarom altijd voorzichtig met het kopen van Tommy Hilfiger-artikelen van websites die aanzienlijke kortingen geven en vermijd alle artikelen die worden aangeboden als afgekeurd of productieoverschot.

Op basis van onze ervaring hebben we verschillende kenmerken geïdentificeerd van websites die namaakartikelen aanbieden of die het door u bestelde artikel niet zullen leveren:

A. Er zijn vaak weinig tot geen contactgegevens te vinden op de website, zoals een bedrijfsnaam, fysiek adres, e-mailadres of telefoonnummer.

B. De website biedt geen bescherming van je persoonlijke gegevens en creditcardgegevens. Ook toont de website geen HTTPS:// of klein hangslotsymbool naast het websiteadres (URL).

C. De website lijkt soms zelfs precies op een officiële Tommy Hilfiger-website, terwijl de domeinnaam niets met het merk te maken heeft.

Houd er rekening mee dat de aankoop van artikelen bij niet-erkende verkopers altijd op eigen risico is. Originele Tommy Hilfiger-artikelen vind je op Tommy.com, in Tommy Hilfiger-winkels of bij erkende Tommy Hilfiger-verkopers.

WAT KAN IK DOEN?

Als je in aanraking komt met een (online) verkoper die mogelijk vervalste Tommy Hilfiger-artikelen aanbiedt, of als je twijfelt aan de echtheid van een aangeschaft product, kun je contact opnemen met onze klantenservice. Het is belangrijk hierbij zoveel mogelijk details door te geven (zoals foto’s van het gekochte artikel, de naam en locatie van de verkoper en/of het websiteadres). Dit helpt ons het probleem in kaart te brengen en passende maatregelen te nemen.

Bedankt voor je oplettendheid en je hulp bij het beschermen van het merk Tommy Hilfiger.