module-1_70_SP23-B2_MSW_01_960x1050px_mobile

ONZE WEG NAAR DUURZAAMHEID

Lees meer over de impact verminderende innovaties en

materialen die in onderdelen van de Tommy Hilfiger x

Shawn Mendes-collectie zijn verwerkt.

shop-the-look_960x1290px_7_RECYCROM

RECYCROM™ DYE

Recycrom™ is een serie kleurstoffen gemaakt met gerecyclede textielvezels van pre-consumer kleding en productierestanten. Deze vezels worden omgezet in een fijn gekleurd poeder dat, als alternatief voor conventionele kleurstoffen, wordt gebruikt om nieuwe stoffen en kledingstukken mee te verven.
Deze ontwerpen zijn geverfd met Recycrom™.

2b

CIRCULOSE®

Circulose® is een pulp gemaakt van 100% textiel restanten dat gebruikt wordt om cellulose vezels (MMCF) te produceren. Vezels gemaakt met Circulose® verschillen van conventionele MMCF vezels, omdat ze gedeeltelijk gebruikmaken van gerecyclede pre- en post-consumer katoen restanten in plaats van hout als grondstof.
Deze items zijn deels gemaakt met Circulose®.

shop-the-look_960x1290px_5_ECONYL

ECONYL®

ECONYL® geregenereerd nylon is gemaakt van o.a. visnetten, stofresten, vloerbedekking en industrieel plastic. Middels een vernieuwingsproces worden deze nylon restanten teruggebracht naar zijn oorspronkelijke zuiverheid. ECONYL® heeft dezelfde veelzijdige eigenschappen als nieuw nylon op fossiele basis.
Deze items zijn gedeeltelijk gemaakt met ECONYL®.

shop-the-look_960x1290px_6_RECYCLED_COTTON

GERECYCLED KATOEN

Gerecycled katoen is duurzamere katoen, gemaakt van pre- of post-consumer katoen restanten. Gerecyclede vezels verminderen de uitputting van natuurlijke bronnen en de hoeveelheid textiel die op de vuilnisbelt terechtkomt. We sluiten hiermee de cirkel en voorkomen de productie van nieuw katoen.
Deze items zijn gedeeltelijk gemaakt met gerecycled katoen.

shop-the-look_960x1290px_4_RECYCLED_WOOL

GERECYCLEDE WOL

Gerecyclede wol is de meest duurzame vorm van wol, omdat hij gemaakt is van wol restanten. Gerecyclede wol kan gemaakt worden van gesorteerde, gereinigde, versnipperde en gemengde pre- en post-consumer wollen kledingstukken en productieresten. Van gerecyclede wolvezels wordt nieuw garen gesponnen. 
Deze items zijn deels gemaakt met gerecyclede wol.

shop-the-look_960x1290px_3_ORGANIC_COTTON

BIOLOGISCH KATOEN

Biologisch katoen wordt geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde zaden. Dit ondersteunt de biodiversiteit, gezonde ecosystemen en een verbeterde bodemkwaliteit. Gevolg: een positief effect op het milieu.
Deze items zijn deels gemaakt met biologisch katoen.

module-1_70_960x1050px_mobile_11

WE WERKEN AAN MEER

We maken onze collecties steeds duurzamer. Er is

nog genoeg te doen – maar als je benieuwd bent naar

wat we nu al hebben gedaan: je leest het hier.