TH_100�_Sustainable_Denim_Module_01_75�_Bottom_Desktop

UPDATE

JE DENIM

Kan je jeans wel een make-over gebruiken?

Zet er een scheur in

HOE MAAK JE SCHEUREN IN JE JEANS

Ondanks dat het een trend is sinds de jaren 80, beleven gescheurde spijkerbroeken een heropleving onder het modepubliek en zijn ze een favoriet als het gaat om het dragen van denim. Het kiezen van de perfecte spijkerbroek is moeilijk, zeker als je ook moet beslissen over de stijl van de broekscheuren. Iedereen heeft een andere smaak als het gaat om versleten denim; sommigen geven een voorkeur aan een paar statement jeans met grote scheuren bij de knieën, terwijl anderen juist voor een meer ingetogen look gaan. In plaats van te worstelen om de perfecte gescheurde spijkerbroek te vinden, kun je je eigen denim aanpassen en een op maat gemaakte jeans creëren die uniek is voor jou.

Gebruik onze gids voor het scheuren van jeans om een aangepaste look te creëren en denimrampen te voorkomen.

VOORDAT JE BEGINT:

Het eerste dat je moet overwegen, voordat je je denim gaat personaliseren, is hoe en waar je je jeans wilt scheuren. Zorg ervoor dat je een duidelijk idee hebt van wat voor soort scheuren je in je spijkerbroek wilt hebben, voordat je druk in de weer gaat met je schaar om fouten te voorkomen. We raden aan om je jeans te passen en te beslissen waar je de scheuren precies wilt plaatsen, door met een potlood of krijt markeringen te maken en te illustreren waar je je jeans wilt knippen. Mocht je tijdens het markeren fouten maken, dan krijg je het krijt of potlood er gewoon uit in de was. Het is erg belangrijk om vooruit te plannen en te oefenen voordat je echt met de schaar aan de gang gaat, om er zeker van te zijn dat je helemaal tevreden bent met de look.

Zoek inspiratie voordat je een stijl kiest. Het mooie van je eigen denim maken is dat je echt creatief kunt worden en jouw jeans kunt aanpassen aan je eigen stijl. Met welke pasvorm je ook werkt, of het nu een skinny jeansstraight leg jeansmom jeans is, je kunt de perfecte gescheurde, versleten jeans creëren. Als je bijvoorbeeld niet van grote kniescheuren houdt, dan kun je kiezen voor een paar kleine scheurtjes bovenaan de dij, subtiele slijtage van de spijkerbroek of zelfs gewoon je jeans een gerafelde zoom geven. Afhankelijk van je smaak kun je echt experimenteren met je denim en een volledig unieke jeans creëren die je individualiteit benadrukt.
 

MATERIALEN

Om te starten, verzamel alle materialen die je nodig hebt om scheuren in je spijkerbroek te maken.

Om je look te creëren heb je nodig:

  • Je favoriete jeans (we houden van onze gerecyclede jeans)
  • Een potlood of krijt om je denim te markeren
  • Schaar
  • Schuurpapier om je spijkerbroek te schuren
  • Pincet - het perfecte hulpmiddel voor ingewikkelde detaillering

HOE JE EEN GESCHEURDE JEANS EN DISTRESSED DENIM MAAKT

Zodra je jouw denim hebt gekozen en je materialen hebt verzameld, ben je klaar om aan de slag te gaan.

STAP 1: MARKEER JE DESIGN

De belangrijkste stap: trek je jeans aan om je ontwerp te markeren. Teken met krijt of een potlood lijnen op de plek waar je je scheuren wilt plaatsen.

Door je jeans te dragen, zie je je ontwerp duidelijker en voorkom je fouten. Vermijd scheuren aan delen van de spijkerbroek die erg strak zitten, omdat ze hierdoor bij veelvuldig dragen veel groter kunnen worden.

STAP 2: KNIP LANGS DE MARKERINGEN

Begin vervolgens langs de markeringen te knippen. Als je wilt dat de gaten helemaal door de spijkerbroek gaan, kun je doorgaan en de schaar gebruiken om langs de markeringen te knippen. Als je echter een meer subtiele look wilt, gebruik dan de scherpe rand van de schaar en begin langs de markeringen te schrapen waar je wilt dat de denim scheurt.

STAP 3: DISTRESSED JEANS MAKEN MET SCHUURPAPIER

Om meer details aan je gescheurde spijkerbroek toe te voegen en een versleten look te creëren, gebruik schuurpapier en een pincet om je op specifieke gebieden te concentreren.

Wrijf het schuurpapier over de gescheurde spijkerbroek. De denim stof zal dunner beginnen te worden en de spijkerbroek een versleten look geven. Hoeveel druk je uitoefent op de stof en hoeveel je wilt dat de denim dunner wordt, hangt af van je persoonlijke voorkeur.

Als je je afvraagt hoe je een spijkerbroek een versleten look kunt geven zonder gaten in de spijkerbroek te snijden, dan raden we je aan de spijkerbroek aan te trekken en het schuurpapier te gebruiken om over de spijkerbroek te wrijven totdat je het gewenste effect krijgt. Als je de jeans tijdens deze stap draagt, heb je meer controle over de afgewerkte look.

STAP 4: GEBRUIK EEN PINCET VOOR MEER DETAILS

Blijf schuren totdat de denim begint te verdunnen. Zodra de draden loskomen en zichtbaar worden, kun je een pincet gebruiken om de afzonderlijke draden eruit te trekken.

STAP 5: WAS JE JEANS

Was je jeans op een fijne cyclus en lage temperatuur nadat je hem hebt gepersonaliseerd.

STAP 6: DROOG JE JEANS IN DE WAS

Droog je jeans in de droogtrommel op een lage temperatuur en een normale droogcyclus.

STAP 7: JE JEANS IS KLAAR OM TE GEDRAGEN TE WORDEN

Je gepersonaliseerde jeans is nu klaar. Draag ze met trots, wetende dat deze jeans helemaal uniek voor jou is en dat niemand anders hetzelfde paar zal hebben.

Het personaliseren van je denim jeans is de perfecte manier om je look bij te werken en je eigen unieke stijl te creëren. Draag je jeans met een paar sneakers en casual T-shirt, of draag ze om een outfit wat extra pit te geven. Wat je stijl ook is, jouw gepersonaliseerde spijkerbroeken worden je nieuwe unieke basisitems in je garderobe.

Ontdek onze nieuwste denimstijlen met onze jeans collectie.

SHOP PER CATEGORIE

D_1@2x

ROKKEN

D_4@2x

DAMES JEANS

D_2@2x

TUINPAKKEN

M_5@2x

HEREN JEANS

D_3@2x

DENIM JACKS